maanantai 29. syyskuuta 2014

Pienet neuvolassa

Olleet jo kaksi kertaa + se eka kotikäynti.

Kotikäynti meni mukavasti. Lapset oli kasvanu molemmat yli 300g ja menneet reilusti yli syntymäpainonsa! Sitte saatii lisäohjeita kotonaolosta ja omasta pyynnöstäni neuvolatäti näytti, miten kylvetetään. Sitä, kun ei sairaalassa näytetty.

Eka kerta neuvolassa meni myös hyvin. Samaa aikaa oli lääkärintarkastuskin. Molemmat oli kehittyny mukavasti, katsekontaktia otti molemmat ja askeleet tuli myös. Rokotetta ei silloin annettu pojan vatsavaivojen takia ja kehotettiin ostamaan jotain vatsaystävällisempää korviketta. Pikkuset siis saa aina illalla ennen nukkumaa menoa korviketta, että nukkuvat paremmin.

Toinen neuvolakäynti olikin sitte viime torstaina 25.9.
Edellisestä neuvolasta oli kolme viikkoa ja poika oli kasvanu 600g ja tyttö 500g pyöreesti. Todella paljon siis! Pituuttakin oli tullu parisen senttiä molemmille. Rokotukset annettiin kans nyt tällä kertaa. Ne oli rotavirusrokotteet ja ne annettiin suun kautta. Pojalle myös kehotettiin ostamaan maidonsakeuttajaa apteekista, kun se on kova puklaamaan. Se muuten toimii! Suosittelen!

Noo, samalla varoteltiin, että saattaa tulla vatsakipuja siitä rokotteesta.. Ja kappas keppanaa! Reppanat kyl huutaa varsinki iltasin, ku niin sattuu masuihin.. Onneks ees mahallaan pötköttäminen auttaa. Itelläki oikee harmittaa niitten puolesta. Toivottavast se helpottaa nopeest! Tällä viikolla masukivut on kuulemma pahimmillaan.

Seuraavalla kerralla tuleeki ekat piikitettävät rokotteet. En kestä! Sanoinki neuvolas, etten pysty olee kattomas, etten vaa tartuta kammoani. Ja tekee muutenki sen verran pahaa. Onneks mies tulee mukaa ja se omaa muutenki rautaisat hermot! Saapi se olla sit siinä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti